'18 bin düzensiz göçmen sınırı geçti, kapıları kapatmayacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kapıları açtık. Bu sabah itibariyle 18 bin kişi oldu kapıyı zorlayıp geçenler. Kapıyı bundan sonraki süreçte de kapatmayacağız." dedi.

'18 bin düzensiz göçmen sınırı geçti, kapıları kapatmayacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Milletvekilleri Buluşması programında konuştu.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi; Suriye sahasında verdiğimiz mücadelede bölgede etkinlik gösteren güçlerle diyaloğu sürdürmeye ehemmiyet verdik. Bize verilen sözlerin çoğu tutulmamış olsa da bu yolu açık bırakmak için büyük çaba gösterdik. İdlib meselesi özellikle kurgulanan bir konu olarak önümüze geldi. Yaklaşık 4 milyon insan sınırlarımıza doğru harekete geçmiştir. Bunların 1,5 milyonu şu anda sınırımızdadır. Biz bunlara yönelik güvenli bölge oluşturalım ve iskan edelim diye çalışmalar sürdürüyoruz. İdlib meselesinde amaç bizi köşeye sıkıştırmaktı.  3,7 milyon Suriyeliyi ülkemizde barındırıyoruz, yeni bir göç dalgasını kaldırabilecek durumda değiliz.

 "Kapıları bundan sonraki süreçte de kapatmayacağız"

Ne dedik aylar önce? 'Eğer bu böyle giderse biz kapıları açmak zorunda kalacağız.' Rahatsız oldular. İnanmadılar bizim bu söylediğimize. Biz de dün ne yaptık? Kapıları açtık. Şimdi bu sabah itibarıyla yaklaşık 18 bin oldu kapıları zorlayıp geçenler. Ama bugün herhalde 25 bin-30 bini bulabilir. Bu kapıları bundan sonraki süreçte de kapatmayacağız.

AA